Regional and social cleavages in the Slovak elections after the change of the regime - Szabó, Balázs
Prehľad o regionálnych rysoch volebného správania na postsocialistickom Slovensku. Identifikácia hlavných konfliktných línií alebo štiepenia v slovenskej spoločnosti prostredníctvom analýzy priestorovo stabilnej voličskej základne politických strán. Tradičné rozpory sú trvalé a silné. Preferencie strán poukazujú na to, že rozdelenie a stratifikácia slovenskej spoločnosti je stále určovaná tradičnými kultúrnymi štiepeniami a konfliktnou líniou centrum verzus periféria.