Odkladanie prvých manželstiev žien na Slovensku v priestorovej perspektíve (zmeny medzi rokmi 1992-1994 a 2012-2014) - Šprocha, Branislav
Odkladanie prvých manželstiev žien a predlžovanie obdobia prežitého bez skúseností s manželstvom. Rastúci podiel slobodných žien. Zmeny v charaktere sobášnosti slobodných súvisiace s odkladaním prvých manželstiev. Regionálna typizácia odkladania prvých manželstiev. Rozdiely medzi regiónmi Slovenska.