Porovnanie vybraných ekonomických ukazovateľov poľnohospodárstva SR a ČR - Krížová, Slávka
Postavenie slovenského a českého poľnohospodárstva v rámci Európskej únie v roku 2014 a vzájomné porovnanie vybraných ekonomických ukazovateľov za poľnohospodárstvo SR a ČR, ktoré boli publikované v tzv. Zelených správach. Porovnanie sa odvíja od hodnotenia celkovej ekonomickej a produkčnej výkonnosti poľnohospodárstva SR a ČR. Ukazovatele sú analyzované v eurách, tonách, kusoch, alebo v prepočte na hektár poľnohospodársky využívanej pôdy. V príspevku je hodnotená i podporná politika poľnohospodárstva SR i ČR.