Trendy vidieckeho turizmu a hodnotenie podporných nástrojov v Slovenskej republike - Belešová, Svetlana
Bohaté prírodné a kultúrne dedičstvo Slovenska predstavuje potenciál pre rozvoj cestovného ruchu vo vidieckych oblastiach. Poskytovanie turistických služieb tvorí pre poľnohospodárov a obyvateľov vidieka doplnkový zdroj príjmov, prispieva k hospodárskemu rozvoju vidieckych oblastí a spomaľuje negatívne sociálne a demografické trendy. Zhodnotenie implementácie podporných opatrení rozvoja vidieckeho turizmu v Slovenskej republike, ktoré boli realizované v rámci Programu rozvoja vidieka v rokoch 2007-2013 v troch krajoch: Banskobystrickom, Trenčianskom a Trnavskom.