Sú spoločnosti, ktorým hrozí úpadok, v kríze? - Marková, Jana
Legislatívna úprava stavu spoločnosti a trvania stavu spoločnosti, ktorý sa nazýva kríza. Definícia pojmov kríza a hrozba úpadku (zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník). Definícia pojmu úpadok (zákon č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii). Podrobná analýza spoločností k 30. júnu 2016 v SR. Informačný zdroj pre analýzu spoločností v kríze, ktorým hrozí úpadok a postup analýzy. Metodika výpočtu pomeru vlastného imania a záväzkov. Celkový počet a podiel, podľa ekonomických činností, krajov, podľa hodnoty pomeru vlastného imania a záväzkov. Analýza štruktúry záväzkov spoločností v kríze, ktorým hrozí úpadok. Nedostatky legislatívnej úpravy.