Vplyv exogénnych premenných na spotrebiteľské správanie - Majtán, Štefan
Teoretické prístupy štúdia spotrebiteľského správania. 5 modelov osobnosti spotrebiteľa. Model spotrebiteľského rozhodovania podnet – organizmus - reakcia. Kognitívne modely spotrebiteľského správania. Teória nákupného správania, základné komponenty. Viacero autorov sa prikláňa k tvrdeniu, že práve exogenné premenné majú majoritný podiel na spotrebiteľskom rozhodovaní. Tieto tvrdenia je možné dosiahnuť jedine ďalšími výskumami a testami.