Význam a dôvody pre vznik novej regulácie Solvency II - Gajdošová, Zuzana, 1988-
Vznik a vývoj regulácie Solvency II. Cieľ a tri základné piliere Solvency II. Prvý pilier - kvantitatívne požiadavky poisťovní. Druhý pilier – kvalitatívne požiadavky. Tretí pilier - trhová disciplína, zverejňovanie a vykazovanie. Kvantitatívne dopadové štúdie Solvency II.