Význam analýzy hospodárskych cyklov pre manažérov - Lukáčiková, Adriana, 1971-
Vo výskume sa autori zamerali na dve charakteristiky hospodárskeho cyklu: na identifikáciu hospodárskych cyklov – vrcholy a dná, kontrakcie a expanzie a na kvantifikáciu cyklických vlastností vybraných makroekonomických agregátov. Meranie hospodárskych cyklov. Charakterizácia hospodárskych cyklov v rozvíjajúcej sa ekonomike. Cyklické vlastnosti rôznych typov ekonomík v porovnaní s ekonomikami ČR a SR.