Zelená úloha okružných jázd - Brezina, Ivan, 1963-
Úloha okružných jázd s minimalizáciou emisií. Klasifikácia kategórií vozidiel. Spotreba palív na základe hmotnosti tovaru. EVRP-VC predstavuje rozhodovaciu úlohu zostavenia trás pre rôzne veľkosti vozidiel, takže spotreba paliva podľa nasadených vozidiel je minimálna. Každý zákaznícky uzol musí byť navštívený práve raz, pričom nie je dovolené preťaženie vozidla. Riešenie EVRP - VC umožňuje zníženie spotreby paliva a úsporu emisií.