Bezpečnosť a ochrana údajov z pohľadu cloud computingu - Schmidt, Peter, 1968-
Problematika bezpečnosti a ochrany dát nielen z hľadiska informatickej vedy. Súvislosťami s medzinárodnými normami a štandardmi. Špecifikácia niektorých kľúčových definícií, ako sú bezpečnosť dát, hardvérová a softvérová bezpečnosť, atď.. Niektoré bezpečnostné riziká ako problém v prijatí cloudových technológií. Úspech novej technológie je v nemalej miere závislý od jej akceptácie budúcimi používateľmi. Preto je dôležité akceptovať názory budúcich používateľov v otázke bezpečnosti cloudových riešení. Potenciálne hrozby pre bezpečnosť a aktuálne varianty bezpečnostných rizík.