Meranie vývoja koncentrácie v slovenskom poistnom sektore - Brezina, Ivan, 1963-
Najčastejšie používané indexy na meranie koncentrácie odvetví - miera koncentrácie m najsilnejších subjektov, Herfindahlov-Hirschmanov index koncentrácie trhu, komplexný index koncentrácie, Theilov index - ich použitie v slovenskom poistnom sektore. Slovenský poistný trh možno charakterizovať ako konkurenčný. Trend znižovania úrovne koncentrácie na slovenskom poisťovacom trhu.