Dopad revízie deprivačných položiek na hodnotenie materiálnej deprivácie slovenských domácností na základe databázy EU SILC 2014 - Šoltés, Erik, 1974-
Rozdiely medzi mierami materiálnej deprivácie meraných prostredníctvom pôvodného konceptu a alternatívneho konceptu navrhnutého v rámci revízie stratégie Európa 2020. Identifikácia faktorov, ktoré ovplyvňujú materiálnu depriváciu a závažnú materiálnu depriváciu slovenských domácností a na kvantifikácia vplyvu týchto faktorov. Porovnanie zistení vyplývajúcich zo súčasného a alternatívneho konceptu merania materiálnej deprivácie.