Osobná karta zamestnanca - Hrtánek, Ladislav
Osobná karta zamestnanca je špecifickým druhom zhromažďovania údajov o zamestnancovi, ktoré potrebuje zamestnávateľ v pracovnoprávnom vzťahu. Zamestnávateľ môže zhromažďovať len údaje, ktoré môžu byť významné z hľadiska výkonu práce, ktorá má byť zamestnancom vykonávaná. Taktiež zamestnávateľ musí rešpektovať aj osobitnú právnu úpravu, napr. zákon o ochrane osobných údajov.