K problematike etických kódexov v bankových subjektoch - Heretiková, Katarína
Bankový sektor patrí vo svete ekonomiky spravidla medzi sektory najviac regulované a prísne kontrolované. Istota klienta a akcionára závisí od zabezpečenia celkového súladu s právnymi, regulačnými a bezpečnostnými normami. Reputácia bánk závisí taktiež od bezúhonného postoja pri vykonávaní bankových obchodov ako celku ako aj každého jej zamestnanca na všetkých hierarchických úrovniach. Banky sa zaväzujú rešpektovať právo krajín, v ktorých vykonávajú svoju činnosť a zaručujú, že všetci ich zamestnanci, rovnako ako aj klienti a obchodní partneri si privlastnia etický prístup, ktorý berie do úvahy tak interné pravidlá ako aj predpisy, vyplývajúce z ich bankového charakteru.