Pojem projektové vyučovanie a jeho interpretácia - Novák, Jaromír, 1978-
Autor v príspevku porovnáva názory viacerých súčasných autorov s autormi, ktorí stáli pri zrode a popularizácii metódy projektového vyučovania v dávnejšej minulosti. Abstrahuje a zovšeobecňuje z nich tie spoločné črty, ktoré považuje z hľadiska pojmu projektové vyučovanie za definujúce a odčleňuje tie, ktoré nie sú nevyhnutnou súčasťou každého projektu realizovaného na vzdelávacie účely.