Protirečivosť utvárania a pôsobenia bezpečnostnej elity - Škvrnda, František
Stručné vymedzenie pojmu bezpečnostná elita v rámci nového chápania bezpečnosti na Slovensku ako sociologického fenoménu. Vybrané problémy utvárania bezpečnostnej elity a základné skupiny, ktoré môžu tvoriť slovenskú bezpečnostnú elitu.