Nové zaklínadlo mobilných platieb: tokenizácia - Záborský, Ján
Najnovšia generácia mobilných platobných riešení má šancu osloviť veľkú skupinu klientov. Obava zo zneužitia je stále hlavnou prekážkou využívania mobilných platieb. Základy mobilnej bezpečnosti. Tokenizácia ako zvýšenie bezpečnosti a cesta k lacnejšej prevádzke platobných systémov. Token je nič neznamenajúci, jedinečný zhluk znakov, často na jednorazové použitie, ktorý je v systéme spracovateľa platieb prepojený s kartou klienta. (Obchodník pri platení mobilom dostane k dispozícii len token, cez ktorý realizuje platbu, údaje o karte nikdy nevidí. Citlivé kartové údaje ostávajú v silne zabezpečenom systéme banky či kartovej spoločnosti.) Digitálne peňaženky (e-peňaženky) ako MasterPass, Microsoft Wallet, Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay. Mobilné platobné aplikácie. Mobil ako bezkontaktná platobná karta - NFC technológia. Platobné nálepky, platobné prstene.