Metóda Overtonovho okna - ako presadiť nepresaditeľné - Potisková, Ingrid
Analýza technológie zmeny vedomia spoločnosti, ktorá bola po smrti jej autora nazvaná "Overton Window". Overtonov formulovaný model zmeny pojmov o probléme verejnej mienky. Metodika technologických zmien vedomia spoločnosti, ktorá umožňuje legalizovať absolútne akúkoľvek požadovanú predstavu, pričom nezáleží na tom, ako je na začiatku v spoločnosti odmietaná. Podľa tejto teórie, pre každú myšlienku v spoločnosti existuje takzvané "okno príležitostí". Myšlienka musí prejsť šiestimi etapami.