Komparácia princípov projektového manažmentu a projektového vyučovania - Novák, Jaromír, 1978-
Autor v príspevku identifikuje základné princípy projektového manažmentu a na základe interdisciplinárneho porovnania s riadením vyučovacieho procesu poukazuje na možnosti ich aplikácie pri projektovom vyučovaní. Príspevok si dáva za cieľ prepojiť vybrané otázky manažérskej teórie a praxe s teóriou didaktiky a pedagogickou praxou na príklade komparácie týchto fenoménov: projektový manažment verzus projektové vyučovanie. Veľká časť poznatkov z manažérskej teórie projektového riadenia a z didaktickej teórie projektového vyučovania je analogická a založená na porovnateľných princípoch.