Aplikácia všeobecného lineárneho regresného modelu pri skúmaní hĺbky materiálnej deprivácie slovenských domácností - Dúžik, Ondrej, 1989-
Miera závažnej materiálnej deprivácie vyjadrujúca podiel populácie v percentách, ktorá čelí vynútenému nedostatku v aspoň troch, z celkovo deviatich deprivačných položiek patriacich do dimenzie finančnej záťaže a vlastníctva predmetov dlhodobej spotreby.