Analýza príčin kritického stavu agrosektora - Potisková, Ingrid
Potravinová bezpečnosť ako základné ľudské právo. Ide o schopnosť krajiny zabezpečiť domáci trh s potravinami domáceho pôvodu. Miera potravinovej sebestačnosti je jedným z najdôležitejších ukazovateľov, v ktorom sa odráža celková ekonomika a spoločenská úroveň krajiny. Príspevok dokumentuje, kde a kedy sa stalo, že zo sebestačného agrosektora na Slovensku sa stalo odvetvie národného hospodárstva nachádzajúce sa v kritickom stave.