Komunikácia ponúk poistenia veľkých rizík - Majdan, Martin
Ponuka a dopyt v oblasti poistenia a zaistenia prebieha na poistnom trhu. Vývoj na poistnom trhu smeruje k väčšej komplexnosti služieb, novým formám komunikácie a kontaktov s klientmi, väčšiemu komfortu pre klientov, čím si komerčné poisťovne vytvárajú určité konkurenčné výhody. Konkurencieschopnosť je významným faktorom pre nastavenie ponúkaných produktov na poistenie ponúkaných klientom. V prípade existencie jedného poisťovateľa nemá bežný spotrebiteľ možnosť voľby z viacerých ponúk na poistenie a je odkázaný len na jednu možnú variantu, to je zobrať alebo nezobrať ponuku od Monopolu. Významným faktorom pri výbere možných poistných variant je aj fakt, či si klient dojednáva poistenie sám alebo prostredníctvom sprostredkovateľa. V oboch prípadoch je dôležité poznať trhové prostredie subjektov, ktoré sú schopné ponúknuť požadovanú službu tak na strane poisťovateľa ako aj na strane sprostredkovateľa.