Kto chce uspieť, musí von - Učeň, Ján
Najdôležitejšie exportné trhy Izraela, uzka spolupráca s USA. Pôsobenie izraelských firiem v SR. Príklady priameho pôsobenia: Ness Technologies, Biometrix Medical, Teva Pharmaceuticals Slovakia, Netafim, Aqwise, SodaStream, Cinema City. Izraelský kód v Assecu.