Keď núdza prebúdza kreativitu - Učeň, Ján
Izrael narazil na veľa spálených mostov, kým získal svoj nekompromisný ťah smerom k ekonomike postavenej na výskume a vývoji. Špecifiká izraelskej ekonomiky. Dvaja skutoční otcovia izraelského hi-tech priemyslu: bojkot Arabskej ligy a Charles de Gaulle. Neúspešný projekt bojovej stíhačky Lavi. Výskumno-vývojové centrá predovšetkým amerických firiem. Vplyv armády a povinnej vojenskej služby. Pozitívny vplyv prisťahovalcov. Komunikačný program ICQ ako zlom koncom 90. rokov. Po rokoch rýchleho rastu dochádza k ochladeniu rozvoja start-upovej scény.