Stredná Ázia - od „Veľkej hry“ k „Veľkej zmene“ - Čech, Ľubomír, 1955-
Komplex sociálnych, hospodárskych a politických zmien. Prognózy a trendy budúceho rozvoja na základe porovnania situácie v jednotlivých štátoch regiónu, a definovanie rozhodujúcich determinantov, ktoré budú s najväčšou pravdepodobnosťou tento vývoj podmieňovať.