Definition de la migration environnementale dans un contexte international - Dancáková, Ivana
Pokusy o definíciu tzv. environmentálnej migrácie. Environmentálna migrácia v medzinárodnom kontexte. Dva teoretické prístupy. Migrácia ako výsledok pôsobenia troch faktorov - nárast populácie, nedostatok prírodných zdrojov, nepriaznivé klimatické zmeny. Slobodná migrácia a nútená migrácia.