Gosudarstvennyj suverenitet i gumanitarnaja intervencija - Mráz, Stanislav
Faktory, ktoré spôsobujú porušenie štátnej suverenity. Internacionalizácia ľudských práv. Všeobecná deklarácia ľudských práv. Globalizácia. Revolučný rozvoj informačných a komunikačných technológií. Individualizácia v medzinárodnom práve a noví aktéri na medzinárodnej scéne. Zmeny v charaktere vojnových konfliktov. Suverenita ako zodpovednosť.