Oheň: dobrý sluha, zlý pán - Oravec, Jozef
Budovy, sklady a logistické centrá musia mať vypracovaný Projekt protipožiarnej ochrany, ktorý sa riadi hlavným zákonom č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi. Stavebné náklady verzus požiarna ochrana. Nevyhnutnosť hasiacich prístrojov. Skladovanie nebezpečných horľavých látok. Vyhláška MV SR č. 96/2004, ktorou sa ustanovujú zásady protipožiarnej bezpečnosti pri manipulácii a skladovaní horľavých kvapalín, vykurovacích olejov a rastlinných a živočíšnych tukov a olejov.