Finančné krízy - Tkáč, Michal, ml., 1984-
Príspevok popisuje hlavné príčiny finančných kríz, ktorých riziko je v súčasnosti neustále prítomné a ich dopad môže výrazne poznačiť výkonnosť svetovej ekonomiky. Všetky finančné krízy majú určité spoločné črty. Príčinou poslednej krízy bolo viacero faktorov, predovšetkým kvantitatívne uvoľňovanie a bublina na trhu hypoték, finančné inovácie, činnosť fondov a bánk a rovnako zlá činnosť ratingových agentúr.