Zahraničné investovanie a zdaňovanie nadnárodných spoločností z pohľadu globalizácie - Feranecová, Adela, 1986-
Globalizácia a jej sprievodné javy, vlny globalizácie, indexy globalizácie. Výhody a nevýhody globalizácie. Zahraničné investovanie. Rozdiely medzi priamymi zahraničnými investíciami a portfóliovými investíciami. Zdaňovanie nadnárodných spoločností.