Economic aspects of social services development in Slovakia in the context of demographic changes - Gavurová, Beáta, 1972-
V súčasnej globálnej dobe proces stárnutia obyvateľstva predstavuje vážny sociálny problém, ktorý súvisí s krajinami, ktorých veľkosť alebo ekonomická sila nie je veľká. Investície do zdravotníckych služieb, zdravotnej starostlivosti sa síce neustále zlepšujú, ale aj tak existujú nerovnosti v poskytovaní zdravotnej starostlivosti zraniteľných skupín obyvateľstva, ako sú staršie osoby.