Internationalization of Renminbi and the Real Effective Exchange Rate - Jančíková, Eva, 1960-
Ekonomický vzostup Číny, masívny nárast čínskeho zahraničného obchodu v renminbi (RMB). Faktory volatility výmenného kurzu - prehľad literatúry. Vplyv priamych zahraničných investícií (FDI), otvorenosti čínskej ekonomiky, rastu HDP a celkovej nezamestnanosti na reálny efektívny výmenný kurz (REER) Číny v období 1991-2014. Dva modely: pre REER so 67 alebo 172 hlavnými obchodnými partnermi. Vzťah a smer kauzality medzi premennými (metóda najmenších štvorcov, OLS).