Využitie dynamických panelových modelov pri stanovení optimálnej kapitálovej štruktúry podnikov - predbežná štúdia - Mihalovič, Matúš
Dôležitosť využitia dynamických panelových dát a estimátorov pri odhade optimálnej kapitálovej štruktúry podnikov, ktorá sa môže líšiť v závislosti od veku, veľkosti podniku, špecifikami krajiny či odvetvia, v ktorých podniky pôsobia alebo špecifických makroekonomických podmienok. Príspevok má prípravný charakter a má poslúžiť ako úvodný prehľad využívaných estimátorov a poukázať na dôležitosť dynamických panelových modelov. Z hľadiska procesov podniku možno zaradiť proces rozhodovania o optimálnej kapitálovej štruktúre k procesu tvorby hodnoty podniku, ktorej maximalizácia sa často v ekonomickej literatúre zvykne uvádzať ako hlavný cieľ obchodných spoločností.