Vplyv legislatívnej činnosti na výsledok hospodárenia na Slovensku - Nižníková, Zuzana, 1986-
Prezentácia firmy - tvorba a právna transformácia výsledku hospodárenia podniku Agrotim, spol. s r. o. z východného Slovenska. Tým, že firma pôsobí na trhu už štrnásť rokov, možno skonštatovať, že bola pod vplyvom rôznych legislatívnych úprav a neustálou zmenou daňových sadzieb. Taktiež si prešla rôznym ekonomickým rastom. Firma v sledovanom období vykazuje zisk a darí sa jej udržiavať konkurencieschopnú pozíciu na trhu. Skúsenosti z praxe - nie je potrebné významné legislatívne predpisy ovplyvňujúce podnikanie meniť často, znížením sadzby by sa podnikateľské subjekty nesnažili každoročne minimalizovať základ dane a to by viedlo k zvýšeniu výsledku hospodárenia firiem a zároveň k zvýšeniu štátneho rozpočtu.