Analysis of the economic and non-economic convergence between countries by examing the human development index - Dluhoš, Martin, 1991-
Trend konvergencie krajín v rámci indexu HDI počas obdobia rokov 1980 až 2014 s účelom analýzy zmeny štruktúry ľudského kapitálu medzi krajinami sveta. Kvantifikácia β-konvergencie v 4 časových obdobiach a porovnanie výsledkov.