Krajiny postsovietskej strednej Ázie a faktor možnej revízie hraníc v nadchádzajúcom storočí - Čech, Ľubomír, 1955-
Postsovietska stredná Ázia v centre pozornosti svetovej politiky. Zmeny vyrovnávania vnútorných síl. Úvahy o budúcich hraniciach strednej Ázie. Základné možné scenáre budúceho vývoja. Slabosť štátov regiónu a budúce hranice.