O spravodlivosti vojny na začiatku 21. storočia - Škvrnda, František
Štúdia ktorá vychádza z obsahu prác J. Veleka Kapitoly z teorie spravedlivé války a B. Sutora Od spravedlivé války ke spravedlivému míru? Etapy a šance procesu dějinného poučení.