Internalistické znaky v koncepcii intuitívneho poznania podľa Dunsa Scota - Chabada, Michal
Scotovo chápanie intuitívneho poznania optikou internalistických prístupov v súčasnej analytickej epistemológii k povahe zdôvodnenia, čo sa neukazuje ako bezproblémové. Dôvodom stanovenia tohto cieľa bolo to, že Scotus používa racionálnu intuíciu ako špecifický druh zdôvodnenia rozličných epistemologických fenoménov.