Intercultural Communication as Part of Professional Language Training for Economists and Managers in Higher Education - Sánchez Presa, Mónica
Interkultúrne vzťahy a komunikácia ako súčasť globalizovaného sveta; význam pre manažérov, obchodníkov a vyjednávanie. Definícia pojmu kultúra. Definícia pojmu interkultúrna komunikácia. Znalosť cudzích jazykov ako súčasť interkultúrnej komunikácie v ekonomických vzťahoch. Najrozšírenejšia je angličtina, stúpa španielčina. Zvýšený záujem o štúdium španielskeho jazyka aj na Ekonomickej univerzite v Bratislave - založenie Fakulty aplikovaných jazykov (FAJ). Nereprezentatívny dotazníkový prieskum v biznis sfére zameraný na jazykovú politiku podniku a vnímanie španielčiny; dotazník priložený. Kompetencia interkultúrnej komunikácie pri výučbe jazykov - všeobecne a pri výučbe španielčiny na špecifické účely (Obchodná španielčina, Obchodné vyjednávania v španielčine).