Cross-cultural Research for Studying Culture as a Shared-meaning System - Némethová, Ildikó, 1974-
Medzikultúrny výskum môže viesť k praktickým implikáciám a mal by sa stať hlavným zdrojom znalostí o kultúrnych rozideloch medzi modernými spoločnosťami. Náčrt hlavných úspechov medzikultúrnej analýzy. Konceptualizácia kultúry. Univerzálne elementy kultúry v medzikultúrnom výskume. Medzikultúrne výskumné metodológie. Medzikultúrna analýza na národnej úrovni.