Bezpečnostné aspekty nelegálnej migrácie - Čeri, Ladislav
Nnútorní a vonkajší hýbatelia procesov vysokej intenzity a spojitých účinkov vo vnútri ale hlavne z vonka EÚ. Riešenia problémov v ohniskách kríz, ktorými sú ľudská bieda, zúfalstvo a z nich vyrastajúci medzinárodný terorizmus a organizovaný zločin ničiaci európske základy.