Nároky arktických štátov na predĺženie kontinentálneho šelfu - Harakaľová, Dorota, 1989-
Územné nároky arktických štátov na kontinentálny šelf predložených Komisii pre hranice kontinentálneho šelfu. Vyhlásenie štátu o hraniciach kontinentálneho šelfu sa vzťahuje len na prípady predĺženia vonkajších hraníc kontinentálneho šelfu alebo hraníc, ktoré sú diskutabilné.