Komparácia a konvergencia inovačných systémov Slovenska, Európskej únie a vybraných krajín sveta - Gonda, Vladimír
Vplyv inovačnej výkonnosti krajín na ich konkurencieschopnosť v globálnom meradle a následne aj ekonomický rozvoj. Podpora výskumu a vývoja ako faktora inovatívnosti v rámci iniciatívy hospodárskej stratégie Európa 2020 Inovácia v Únii. Porovnanie inovačnej výkonnosti Slovenska s krajinami EÚ a Európskej únie ako celku s konkrétnymi svetovými inovačnými veľmocami prostredníctvom vybraných indexov a súčasný stav konvergencie národných inovačných systémov v EÚ.