Kríza modelu sociálneho trhového hospodárstva - Lisý, Ján
Riziká fungovania modelu sociálneho trhového hospodárstva v súčasnosti. Podmienky a predpoklady fungovania modelu sociálneho trhového hospodárstva. Konkurencia a monopol. Úloha a funkcie štátu a sociálny systém. Záujmové skupiny a nové feudality. Globálna kríza začiatkom 21. storočia a neudržateľnosť názorov o minimalizácii úlohy štátu v spoločnosti.