Komparácia prístupu neoinštitucionalistov a radikálnych ekonómov v ekonomickej teórii a hospodárskej politike - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Radikálna politická ekonómia - charakteristika a hlavní predstavitelia. Spoločné črty rôznych prúdov v rámci radikálnej politickej ekonómie. Základné nedostatky kapitalistickej spoločnosti a ekonomiky podľa M. Bronfenbrennera. Neoinštitucionálna ekonómia. J. K. Galbraith - najznámejší a najpopulárnejší neoinštitucionalista po 2. svetovej vojne. Ďalší známi predstavitelia. Koncepcia "tretej cesty".