Porovnanie konkurencieschopnosti krajín Vyšehradskej skupiny - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Makroekonomická konkurencieschopnosť a spôsoby jej merania. Piliere konkurencieschopnosti podľa Global competitiveness report. Komparácia krajín Vyšehradskej skupiny podľa výsledkov indexu globálnej konkurencieschopnosti. Konkurenčné výhody a nedostatky krajín V4 v jednotlivých oblastiach ekonomiky – aktuálny vývoj.