Komparácia determinantov migrácie v krajinách EÚ - Trnovský, Karol, 1983-
Iidentifikácia determinantov medzinárodnej migrácie pracovných síl medzi členskými krajinami EÚ v podmienkach globalizácie a znalostnej ekonomiky. Výsledky ekonometrickej analýzy zameranej na determinanty stavu migrantov z členských krajín EÚ. Skúmané determinanty sú hrubý domáci produkt na obyvateľa v parite kúpnej sily a jeho alternatívy.