Účtovná závierka podnikateľov účtujúcich v podvojnom účtovníctve pre rok 2016 - Novotná, Ľudmila
Účtovná závierka je výsledný dokument účtovnej jednotky , ktorý sa zostavuje pre účely ÚJ a tiež pre externých používateľov. Práve externí používatelia majú možnosť prostredníctvom zverejnenej účtovnej závierky získať požadované informácie o účtovnej jednotke. Hlavným cieľom účtovnej závierky je zistiť výsledok hospodárenia ÚJ. Ilustračné príklady.