Kvalita vzdelávania – systém manažérstva kvality výučby - Hliboká, Lucia
Identifikácia rozdielu medzi kvalitou a efektívnosťou vzdelávania, pričom vzdelávanie je považované za synonymum výučby a výučba je chápaná ako interaktívny proces vyučovania na strane učiteľa a učenia sa na strane študenta. Efektívnosť výučby znamená v čo najkratšom čase, s čo najmenšou námahou učiteľa a študentov dosiahnuť čo najlepšie výsledky vo výučbe. Kvalita výučby znamená dôjsť k týmto výsledkom optimálne.