António Guterres nový generálny tajomník Organizácie spojených národov - Lipková, Ľudmila
Voľba nového generálneho tajomníka a hlavné úlohy nového generálneho tajomníka OSN na obdobie rokov 2017 – 2021. Doterajší generálni tajomníci OSN. Kandidáti na funkciu v poradí deviateho generálneho tajomníka OSN.